Begeleiding tijdens kanker

Als u kanker heeft, is bewegen en het leveren van fysieke inspanning niet meer zo vanzelfsprekend, maar wel noodzakelijk. Om iemand met kanker te helpen zijn extra kennis en vaardigheden nodig om de juiste zorg te bieden.Fysiotherapie MSC Remondo Goedkoop master oncologiefysiotherapie
Remondo Goedkoop van Fysiotherapie MSC Wingbermühle | Bol heeft onlangs zijn 4-jarige aanvullende opleiding tot Master of Science in de Oncologie Fysiotherapie met succes afgerond.

Hij werkt samen aan herstel, vermindering van klachten en aan het opbouwen van kracht en ondersteunt waar nodig. Er is vaak nauw overleg met de oncoloog, huisarts en de oncologieverpleegkundige. Waar nodig wordt met de patiënt gekeken of gepaste hulp van andere zorgprofessionals ingeschakeld moet worden, zoals bijvoorbeeld een oedeemfysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist, psycholoog of maatschappelijk werker.
Remondo is aangesloten bij OncoNet, een kennisnetwerk in de oncologie waarin zorgprofessionals samenwerken om kennis met elkaar te delen en op de hoogte te blijven te blijven van de meest recente ontwikkelingen.
Veel mensen vinden het fijn om zelf aan de slag te kunnen gaan met het herstel tijdens de behandeling tegen kanker en een speciaal daarvoor ontwikkeld trainingsprogramma te volgen. De oncologie fysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich bezighoudt met het behandelen van patiënten die kampen met vermoeidheid en beperkingen als gevolg van kanker. Hiervoor bestaan speciale revalidatie- en trainingsprogramma’s.
Wilt u meer informatie? www.fysiotherapiemsc.nl of bel naar 0180 519 001. 

 

aaAA