VEELGESTELDE VRAGEN

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord in deze lijst met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met ons via 0180 519 001 of via het contactformulier.

 

Kan ik zonder verwijzing bij de fysiotherapeut of manueel therapeut terecht?

Ja, u kunt met èn zonder verwijzing direct een afspraak maken. Als u bij ons komt zonder verwijzing van een arts, wordt bekeken of er signalen zijn, waardoor het toch verstandig is eerst een arts te raadplegen.

Wordt mijn behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Uw aantal te vergoeden behandelingen is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Controleer hiervoor uw polisgegevens bij uw zorgverzekeraar. Aan de hand van uw burgerservicenummer (BSN) kunnen wij dit ook voor u bekijken.
Hebt u geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie, dan zult u in de meeste gevallen de kosten voor fysiotherapie zelf moeten betalen. zie ook vergoeding zorgverzekering.
Het is verstandig om bij te houden hoeveel behandelingen u heeft gehad, bij ons of bij een andere fysiotherapiepraktijk. Fysiotherapie en oefentherapie komt uit hetzelfde 'potje'. Voorbeeld: u heeft recht op vergoeding voor 9 behandelingen en meld zich aan voor fysiotherapie. Als u dit jaar al 4 behandelingen fysiotherapie of oefentherapie heeft gehad dan blijven er nog 5 te vergoeden behandelingen over.

Waarom kunnen er na een eerste bezoek meer verrichtingen op de factuur staan?

Als u zonder verwijzing bij ons komt, vindt eerst een screening plaats door de fysiotherapeut. Er wordt bepaald of u in aanmerking komt voor fysiotherapie, óf dat het raadzaam is toch eerst een arts te raadplegen.
Om te komen tot een fysiotherapeutische functie diagnose, vindt na de screening de intake plaats. Tijdens de intake wordt een vraaggesprek met u gevoerd, worden er vragenlijsten afgenomen en een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. De screening en de intake worden als aparte verrichtingen beschouwd.
Sinds 2015 geeft de zorgverzekeraar toestemming om aansluitend op de intake ook te behandelen. Ook deze code kunt u in dit geval dan als aparte verrichting volgens de tarievenlijst op de factuur aantreffen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt doorgaans circa 25 minuten.

Mag ik zelf bepalen door wie ik behandeld wil worden?

Ja, natuurlijk! Wel kunnen wij u adviseren bij welke therapeut u, gezien uw klachten, het beste terecht kunt. Onze therapeuten hebben elk hun eigen specialisatie.

Wat neem ik mee naar mijn eerste afspraak?

Uw verzekeringspas, legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), uw eventuele verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist en een grote handdoek.

Is er een wachtlijst?

Normaal gesproken kunt u binnen enkele werkdagen voor een behandeling terecht bij een van onze therapeuten. In geval van urgentie (naar het oordeel van de arts of fysiotherapeut) krijgt u voorrang.

aaAA