IK HEB DIABETES

diabetesAls u Diabetes Mellitus (DM) heeft is het van belang dat u onder deskundige begeleiding voldoende beweegt. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen voor mensen met DM type 2 leidt tot minder medicijngebruik en minder complicaties.

Voldoende bewegen is vaak niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Juist mensen met DM hebben vaak te weinig lichaamsbeweging en ondervinden veel moeite dit te veranderen. Voor deze groep mensen bestaat de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding van onze fysiotherapeut een specifiek programma van drie maanden te volgen. Dit trainingsprogramma is dusdanig samengesteld dat het gezondheidsrisico's, waaronder het risico op hart- en vaatziekten, kan verminderen. Na het programma is het belangrijk dat u deze gezonde beweegleefstijl zelf voortzet.

Intake
Aan de hand van een uitgebreide intake wordt uw trainingsprogramma vastgesteld. Uw beginniveau wordt bepaald. Daarnaast inventariseren we eventuele gezondheidsproblemen en medicijngebruik. Tijdens de intake krijgt u gerichte instructies hoe u de oefeningen het beste kunt uitvoeren.

Training
De training bestaat uit een warming-up, duurtraining en een cooling-down. De duurtraining wordt uitgevoerd op oefenapparatuur met eenvoudige bediening. Duurtraining stimuleert vetverbranding en verbetert uw hart-long uithoudingsvermogen en spieruithoudingsvermogen.

Testen en (tussen)evaluatie
Niet alleen tijdens de intake worden er lichamelijke testen afgenomen; ook halverwege en op het eind van de trainingsperiode worden de testen herhaald om uw vorderingen in kaart te brengen.

Hoe vaak vindt de training voor mensen met diabetes plaats?
Om de grootste gezondheidseffecten te bereiken is het belangrijk om een langere tijd met regelmaat lichamelijk actief te zijn. Daarom spreken we met u af dat u twee keer per week een uur onder onze begeleiding komt trainen voor een periode van twaalf weken. Het is van belang dat u deze gezonde beweegleefstijl hierna voortzet. Wilt u dit onder begeleiding van een fysiotherapeut blijven doen dan kunt u besluiten lid te worden van één van onze Fysio Fitgroepen.

Waar vindt de training voor mensen met diabetes plaats?
In onze praktijk Fysiotherapie MSC Kortland of Fysiotherapie MSC Capelse Brug.

Wat neemt u mee tijdens de training?
In verband met blessurepreventie en juiste uitvoering van de oefeningen adviseren wij u goede trainingsschoenen (zonder zwarte zolen) en makkelijk zittende (sport)kleding te dragen. Om hygiënische redenen verzoeken wij u altijd een handdoek mee te nemen naar de trainingsruimte en te trainen met niet buiten gedragen sportschoenen.

Waar kunt u zich aanmelden?
U kunt zich telefonisch aanmelden of bij de balie van Fysiotherapie MSC Wingbermühle | Bol. Nadat u het vragenformulier volledig ingevuld hebt ingeleverd wordt u uitgenodigd voor de intake.

Wat zijn de kosten?
Diverse zorgverzekeraars vergoeden de kosten van het programma, afhankelijk van de aanvullende verzekering. Informeer voor uw verzekeringsvoorwaarden bij uw eigen zorgverzekering.

Als u zich na afloop van het diabetesprogramma bij ons inschrijft voor Fysio Fit, dan betaalt u geen inschrijfkosten.

Als u bij ons komt met Diabetes Mellitus, dan kunt u terecht bij Robin Dekker, Niels Schouten, Bas de Vos, Jeanine van der Grijn, Erwin Bol en Roel Wingbermühle en Vincent Lissenburg.

 

Fysiotherapie MSC. Robin Dekker jpgFysiotherapie MSC NielsFysiotherapie MSC BasFysiotherapie MSC JeanineFysiotherapie MSC ErwinFysiotherapie MSC RoelFysiotherapie MSC Vincent