IK HEB BEKKENPIJN

msc bekkenpijn zwBekkenpijn is niet hetzelfde als lage rugpijn. Wel kan soms lage rugpijn uitstralen en op bekkenpijn lijken. Er zijn meerdere vormen en behandelwijzen van bekkenpijn.

Soms is het bekken ontstoken door een medische aandoening en zal de arts u behandelen.
Veel vaker komt het voor dat functieproblemen van het bekken de oorzaak zijn van uw pijn. Door diverse factoren kan de bekkenstabiliteit afnemen of juist te groot zijn (bekkenistabiliteit).
Na een goede anamnese en lichamelijk onderzoek kunnen wij bepalen met welk type bekkenpijn u te maken heeft, zodat er gericht kan worden behandeld.

Fysiotherapeutische behandeling is gericht op mobiliseren en spieren ontspannen en het aanleren op de juiste manier te bewegen. Bij een afgenomen bekkenstabiliteit is training van de spiercoördinatie de aangewezen behandeling.
Met bekkenpijn kunt u terecht bij Robin Dekker, Niels Schouten, Bas de Vos, Jeanine van der Grijn, Erwin Bol, Roel Wingbermühle en Vincent Lissenburg.
Daar waar nodig, werken wij samen met de bekkenfysiotherapeuten uit het IJsselland Ziekenhuis.

Fysiotherapie MSC. Robin Dekker jpgFysiotherapie MSC NielsFysiotherapie MSC BasFysiotherapie MSC JeanineFysiotherapie MSC ErwinFysiotherapie MSC RoelFysiotherapie MSC Vincent