MEDISCHE TRAININGSTHERAPIE

Deze therapievorm is ontwikkeld in Scandinavië. Medische trainingstherapie (MTT) is een vorm van training en therapie in een kleine groep. Met behulp van specifieke oefeningen en oefenapparatuur werkt u op een verantwoorde manier aan uw houdings- en bewegingsapparaat.
Ondervindt u hinder tijdens uw dagelijkse activiteiten, werk of sport? Dan kan MTT u helpen.

Voorbeelden van indicaties zijn klachten aan de:

  • nek
  • schouder
  • rug
  • heup
  • knie

De training is voor iedereen toepasbaar. Uw leeftijd, eventuele klachten of uw conditie vormen geen belemmering voor deelname.
U krijgt een individueel oefenprogramma. De training wordt in groepsverband gegeven onder begeleiding van onze fysiotherapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. U werkt op verantwoorde wijze aan uw functieherstel en zult u uw dagelijkse activiteiten snel kunnen hervatten.

Intake
Aan de hand van een uitgebreide intake wordt uw trainingsprogramma vastgesteld. Uw beginniveau wordt bepaald. Daarnaast inventariseren we eventuele gezondheidsproblemen en medicijngebruik. Tijdens de intake krijgt u gerichte instructies hoe u de oefeningen het beste kunt uitvoeren.

Training
De training bestaat uit functionele training; u traint bewegingspatronen, waardoor uw totale belastbaarheid verbetert.

Testen en (tussen)evaluatie
Niet alleen tijdens de intake worden er lichamelijke testen afgenomen; ook halverwege en op het eind van de trainingsperiode worden de testen herhaald om uw vorderingen in kaart te brengen.

Hoe vaak vindt de medische trainingstherapie plaats?
Om de grootste gezondheidseffecten te bereiken is het belangrijk om een langere tijd met regelmaat lichamelijk actief te zijn. Daarom spreken we met u af dat u één of twee keer per week een uur onder onze begeleiding komt trainen voor een bij de intake te bepalen periode. Het is van belang dat u deze gezonde beweegleefstijl hierna voortzet. Wilt u dit onder begeleiding van een fysiotherapeut blijven doen dan kunt u besluiten lid te worden van één van onze Fysio Fitgroepen.

Waar vindt de MTT plaats?
In onze praktijk Fysiotherapie MSC Kortland.

Wat neemt u mee tijdens de training?
In verband met blessurepreventie en juiste uitvoering van de oefeningen adviseren wij u goede trainingsschoenen (zonder zwarte zolen) en makkelijk zittende (sport)kleding te dragen. Om hygiënische redenen verzoeken wij u altijd een handdoek mee te nemen naar de trainingsruimte en te trainen met niet buiten gedragen sportschoenen.

Waar kunt u zich aanmelden?
U kunt zich telefonisch aanmelden of bij de balie van Fysiotherapie MSC Wingbermühle | Bol. Nadat u het vragenformulier volledig ingevuld hebt ingeleverd wordt u uitgenodigd voor de intake.

Wat zijn de kosten?
Diverse zorgverzekeraars vergoeden de kosten van het programma, afhankelijk van de aanvullende verzekering. Informeer voor uw verzekeringsvoorwaarden bij uw eigen zorgverzekering. De maximale aanspraak op vergoeding van MTT is mogelijk afhankelijk van het reeds gebruikte budget fysiotherapie per jaar.
Als u zich na afloop van MTT bij ons inschrijft voor Fysio Fit, dan betaalt u geen inschrijfkosten.

Medische trainingstherapie wordt verzorgd door Niels Schouten, Bas de Vos, Jeanine van der Grijn, Erwin Bol, Roel Wingbermühle, Robin Dekker en Vincent Lissenburg.

 

Fysiotherapie MSC NielsFysiotherapie MSC BasFysiotherapie MSC JeanineFysiotherapie MSC ErwinFysiotherapie MSC RoelFysiotherapie MSC. Robin Dekker jpgFysiotherapie MSC Vincent