IK HEB NEKPIJN

msc nekpijn zwHeeft u nekpijn, met of zonder armpijn?
Nekpijn kan een medisch aantoonbare oorzaak hebben. Men spreekt dan van specifieke nekpijn, zoals een nekhernia of nekpijn bij reuma.
In de meeste gevallen is er geen medische oorzaak aangetoond en heeft u toch nekpijn. Dan is er sprake van aspecifieke nekpijn. Hierbij zijn meerdere typen te onderscheiden die, voor het beste resultaat, ieder een aparte behandelaanpak vragen.

Het spontane herstel van nekpijn gaat langzaam. Als er niet behandeld wordt, is na zeven weken de helft van de mensen met nekpijn hersteld, de andere helft niet. Na een jaar heeft bijna 40% nog nekklachten. Nekpijn komt gemakkelijk weer terug; tussen één en vijf jaar heeft 50-75% van die mensen weer nekklachten. Van de werkende mensen heeft 60-80% na een jaar weer klachten. Van de mensen met 'whiplash' is het herstel de eerste drie maanden het grootst, maar heeft 50% na een jaar nog klachten.

Het goed behandelen van uw nekpijn en het verkleinen van de kans op herhaling van uw klachten is daarom belangrijk. Afhankelijk van uw type nekpijn en de factoren die dit bij u beïnvloeden, hebben wij speciale behandelprojecten en nekpijnprogramma's. Deze programma's zijn gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten en onze 30 jaar praktijkervaring. Afhankelijk van de indicatie krijgt u fysiotherapie, manuele therapie, volgt u een speciaal ontworpen nek-oefenprogramma of een combinatie daarvan.
De therapeuten bij wie u terecht kunt met uw nekklachten zijn Niels Schouten, Bas de Vos, Jeanine van der Grijn, Erwin Bol, Roel Wingbermühle, Vincent Lissenburg en Robin Dekker.

 

Fysiotherapie MSC NielsFysiotherapie MSC BasFysiotherapie MSC JeanineFysiotherapie MSC ErwinFysiotherapie MSC RoelFysiotherapie MSC VincentFysiotherapie MSC. Robin Dekker jpg