Fysiotherapie MSC op afstand open

26 maart 2020
In beweging blijven is belangrijk en tijdens de huidige crisis van nog groter belang. Vooral voor patiënten met kanker, diabetes of Parkinson is beweging al dan niet onder begeleiding van een fysiotherapeut noodzakelijk.  Bij Fysiotherapie MSC Wingbermühle | Bol kunnen patiënten terecht voor een telefonisch of videoconsult. De fysiotherapeut kan op afstand een intake doen en een diagnose stellen. Patiënten worden via beeldbellen behandeld en begeleid tijdens de uitvoering van voorgeschreven oefeningen.

Zorgverzekeraars vergoeden sinds kort online behandeling en hopen hiermee te voorkomen dat mensen thuis te lang door blijven lopen met lichamelijke klachten. Over het algemeen geldt dat hoe langer men wacht met het inschakelen van hulp, hoe ernstiger de klachten worden en hoe langer het herstel duurt.

Het kan voorkomen dat iemand zodanig ernstige klachten heeft dat het risico op restschade voor het lichamelijk functioneren te groot is. Uitsluitend in die situatie is het mogelijk in overleg met Fysiotherapie MSC te besluiten om face-to-face aan huis of in de praktijk te behandelen.

Wilt u meer informatie? www.fysiotherapiemsc.nl of bel naar 0180 519 001.

Onze praktijk is op afstand open!

UPDATE CORONA 24 maart 2020

Fysiotherapeutische zorg leveren wij volgens aangescherpte richtlijnen van RIVM telefonisch. Dit kan ook via een videoconsult. Beiden vormen worden als u aanvullend verzekerd bent door de zorgverzekeraar vergoed.

U kunt de praktijk bereiken zoals u gewend bent. De receptie wordt bemand tussen 8.00 uur en 17.00 uur. Een afspraak voor een intake zal altijd via de telefoon of met beeldbellen ingepland worden. Onze fysiotherapeuten nemen ruim de tijd, net als bij een persoonlijke afspraak op de praktijk, om samen met u te bepalen wat de beste vorm van begeleiding is. Ze werken hard aan diverse materialen om u te ondersteunen.

Acute beweegzorg
Het kan voorkomen dat iemand zodanig ernstige klachten heeft dat het risico op restschade voor het lichamelijk functioneren te groot is. In die situatie is het mogelijk dat face-to-face behandeling nodig is. Hierbij kan geen 1,5 meter afstand worden gehouden. Vanuit de op 23 maart 2020 aangescherpte regels vanuit de overheid, mogen wij uitsluitend met persoonlijke beschermingsmiddelen overgaan tot een face-to-face contact.

Op afstand zorgen voor elkaar
We realiseren ons dat dit beleid bij sommige mensen tot teleurstelling kan leiden. Helaas kunnen de gevolgen van het opdoen van het corona-virus zeer ernstig zijn en daarom dragen we bij waar we kunnen om besmettingen zoveel mogelijk in te dammen.

Vanaf deze plek wensen we een ieder veel sterkte.
Blijf gezond, blijf in beweging.

Deze maatregelen zijn in ieder geval van kracht tot 6 april 2020

Mocht de actuele situatie wijzigen en wij ten gevolge hiervan andere maatregelen moeten treffen dan informeren we via onze Facebookpagina en/of  fysiotherapiemsc.nl hierover. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Mocht u nog vragen hebben, dan verwijzen wij u graag naar de website van de Rijksoverheid of het RIVM

Fysiotherapie helpt bij kanker

Fysiotherapie MSC oncologiefysiotherapeut min

Gezocht: waarnemend fysiotherapeut vanaf half augustus 2019

In verband met de zwangerschap van een collega hebben wij een tijdelijke vacature voor een fysiotherapeut voor circa 16 uur per week.
De periode van waarneming is van half augustus tot eind 2019.
Bij gelijke geschiktheid gaat, gezien de samenstelling van het team, onze voorkeur uit naar een vrouw.

Lees meer...

Onze praktijk is open!

UPDATE CORONA 18 maart 2020

Als u zich fit voelt, kom gerust voor een behandeling.
U kunt bij ons terecht, mits u zich goed voelt. 

Wij blijven open om fysiotherapeutische zorg te leveren. Er wordt zelfs een beroep op ons gedaan open te blijven zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer worden belast. 

Lees meer...

Gratis inloopspreekuur in juli 2019

Heeft u advies nodig over een lichamelijke klacht, of het hervatten van werk of sport? Twijfelt u of fysiotherapie wat voor u kan betekenen? De hele maand juli kunt u bij Fysiotherapie MSC Capelse Brug terecht tijdens het gratis wekelijks inloopspreekuur. U kunt op woensdagochtend van 08.00-09.00 uur gewoon binnenlopen; een afspraak is niet nodig.

Lees meer...

Begeleiding tijdens kanker

Als u kanker heeft, is bewegen en het leveren van fysieke inspanning niet meer zo vanzelfsprekend, maar wel noodzakelijk. Om iemand met kanker te helpen zijn extra kennis en vaardigheden nodig om de juiste zorg te bieden.Fysiotherapie MSC Remondo Goedkoop master oncologiefysiotherapie
Remondo Goedkoop van Fysiotherapie MSC Wingbermühle | Bol heeft onlangs zijn 4-jarige aanvullende opleiding tot Master of Science in de Oncologie Fysiotherapie met succes afgerond.

Lees meer...

aaAA